tisdag 17 februari 2009

Och vi for till Göteborg...


Under den helgen då gula fjäderfjun plockas upp och ägg överfyllda med snaskigt snask levereras utav en hare påbörjade vi en trip ner till Göteborg, jag pratar såklart om påskhelgen år 2008!

Vi bestämde oss för att det bästa sättet att hålla oss i form under 2008 var att skippa påsken, vi begav oss istället ner till Göteborg för att se världens bästa konståkare göra upp i VM och själva köra stenhård träning, skippa godis och snabb mat för att nå toppformen inför sommaren!!!

Eller? Det kanske var att ta i en aning :) Vi begav oss ner till Göteborg för att ha sjukt kul, äta gott i stora mängder och shoppa loss i Göteborgs vackra köpcenter! Väl framme i Göteborg letade vi oss fram till de små stugorna där vi skulle bo. Inte va vägen dit lätt inte, det var iallafall inte lätt att köra lagligt, inte när man följer efter en taxi som vanligt vis kör i Södertälje och som TROR att dom kan vägen.. hehe.. Men vi kom fram, helt oskadda och utan någon form av böter eller tillrätta visningar ifrån poliser (Det fick vi uppleva senare under resan, eller hur var det Jennie?).
Hungriga konståkare är inte att leka med, så vi ockuperade upp en hel pizzeria och vräkte i oss härlig, drypande fet pizza, lite cola till det satte pricken över i;t. (Men konståkare äter väll inte sånt va? hehe.. jodå, det gör vi, i mängder! )



Efter maten följde en eftermiddag i ishallen där vi såg damerna åka, otrolig upplvelse att se dom åka live. Trötta efter dagen återvände vi till våra små stugor, där bjöd sparrisarna på en dans show som hette duga minsann. När södertäljes brudar släpper loss är det ingen som går oberörd.




Kvällen avslutade vi genom att klä oss i svarta kläder, genomskinliga svarta tights och svarta sjalar runt våra huvuden, det var "Terrorisera-grannstugan-dags" vilket innebar att.....................................................och att.............................................................................när vi.........................................................sen..........................................och det var grymt roligt ;)





Helgen fortgick och vi fick se många otroligt duktiga konståkare, hur kul som helst. Vi lite äldre brudar vill ta oss en liten titt på vad Göteborgs uteliv hade att erbjuda! Vi klädde oss och satte oss på en spårvagn som skulle ta oss till Avenyn... Men över en timme senare, på andra sidan stan insåg vi att vi inte riktigt var på rätt väg så det var bara kliva av och vänta på nästa spårvagn för att ta oss tillbaka. Aldrig någonsin har färden varit så lång för att få komma ut och dansa lite, men nog var det värt när vi väl kom fram, eller vad säger ni brudar? Att träffa nya människor är ju alltid kul när man är långt bort ifrån sina hem orter. Men man ska nog akta sig om man stöter ihop med en galen norsk tjej, det fick minsann Ida och jag erfara!

Dagen efter var en väldigt lugn dag, vi splittrades upp lite under dagen då några spendera dagen i ishallen, andra på stan och en del hemma i stugorna, men till kvällen skulle vi vara tillsammans igen, så vi bestämde oss för en orginell "konståknings kväll". Tacos stod på menyn och vi drog iväg ett gäng för att handla, men visst är väll göteborg en alldeles för stor stad? Och inte finns det många gröna bilar heller, eller vad var det för bil polisen ville att vi skulle följa efter att vi hamnat i en zon avsedd för endast taxi, spåvagn och buss? Men efter lång lång åktur kom vi tillslut hem, inte var vi glada inte men det lättade snabbt och vi blev på ypperligt bra humör! Att vi södertälje åkare redan är uskigt snygga är det ju ingen tvivel om, men allting kan ju alltid bli
bättre, rummet förvandlades snabbt till en skönhetssalong!




Ansiktsmasker, hårklippning och hårfärgning har ju ingen dött av och blir ju aldrig fel........ Eller? hehe... ska nog hålla tyst om den saken ;) Våran sista kväll tillsammans i Göteborg var sen över och alla somnade trötta och utmattade i sina sängar.

Sista dagen började med städning, sen efter att vi checkat ut kunde vi bege oss ut på stan för att göra en sista titt i alla roliga affärer. Vi tog en matbit på en kebab/hamburger restaurang och inspekterade alla människor som gick utanför fönstret och diskuterade vem som var lik vem ifrån a-laget. (ssk's a-lag är ett väldigt stort, viktigt och omtalat ämne för oss åkare). Vi såg den häftiga isshowen som var mycket mäktig, en riktig upplevelse och bra avslut på helgen. Sedan tog vi vårt pick och pack och begav oss hem, Göteborg pustade antagligen ut efter en hård helg med telgetokarna i farten och vi kom hem, mycket visare om vilken stor stad Göteborg faktiskt är, nästa gång blir det gps som gäller!

Home sweet home, in scaniarinken we belong!

2 kommentarer:

  1. Ha Ha Emma du är bara för rolig, bara snyggbilder!! Vad glada alla tjejer blir eller inte!!
    Ser fram emot uppdateringen från Borlänge i helgen.
    Lycka till alla tjejer på tävlingen.
    Anneli

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet houkko!!
    kolla bilden på Nathalie vad han på TV:n säger om henne;) //Coach

    SvaraRadera