lördag 21 februari 2009

Borlänge 20-21/2 - 09








En gång i tiden låg det en fridfull liten stad i dalarna, där snöflingorna dinglade från den klarblåa himlen och solen lyste så klart att snön gnistrade som blankt slipade diamanter på marken men mitt i den fridfulla idyllen hände något, som skulle komma att förändra Borlänges vackra idyll för en helg....








GUESS WHO`S BACK, BACK AGAIN!


Södertäljes konståkning anlände till vinterstaden Borlänge under Fredags kvällen, resan med bil upp gick smidigt och utan problem trots att gps.en flippade en aning. Men nu var gänget återigen tillbaka i Dalarna efter 2 år, hetare än någonsin! Hungriga som tusan checkade vi in och packade upp diverse kläder, sen begav vi oss ner till hotellets restaurang och åt en härligt pasta/pizza buffé, något magert utbud men när det suger i tarmen efter mat så funkar det mesta. Det följde en mycket lugn kväll inne på hotellrummen där vi förberedde supporter sånger och plakat inför helgens tävling. Något trötta men betydligt mer taggade gick vi sedan till sängs för att vila upp oss till Lördagens tävlingar!





Borlänges hetaste supporter hörna!





Lördagen startades med en underbar frukostbuffé, fortfarande vad jag kan tycka, något mager, men som sagt, hungern har ingen nöd och frukostbuffé är alltid frukostbuffé! När vi anlände till ishallen intog vi snabbt våran plats på läktaren och skapade Borlänges hetaste supporter hörna och såg till att förbereda våra sånger för att höras absolut mest i hela ishallen.



Första åkaren att tävla var Hanna, hon gled ut på isen och gjorde ett helt felfritt åk och hoppade en otroligt bra axel. Andra åkaren var Kathrin som med sitt tangoinspirerade program tog läktaren med storm och även hon åkte ett helt felfritt program. Dagen var som given för Södertäljes åkare, Hanna hamnade på en delad första plats och fick stå på toppen av pallen för första gången och Kathrin intog en härlig femte plats. Sedan var det Sveas tur att tävla, som en liten prinsessa tog hon ett par lätta skär ut på isen och genomförde, även hon, ett helt felfritt program. Axeln satt som ett smäck och flygskären var mycket vackra. Till Södertäljes stolthet slutade även Svea på en första plats.





Hanna, Kathrin och Svea




Efter en suverän inledning på dagen var ribban lagt, tre felfria åk, fyra åkare kvar för dagen!

Erika var första att bestiga isen efter lunchpausen. Efter en stadig uppvärmning startade Erika sitt program. Hon inledde med en klockren axel och fortsatte sedan programmet starkt. Hon såg mycket lugn och harmonisk ut på isen och såg verkligen ut att ha roligt och det tror jag hon hade eftersom hon åkte helt otroligt bra! Erika slutade på en stark fjärde plats, återigen ett toppåk från Södertälje!


En nöjd Erika

Då var det bara tre åkare kvar. Jennie var först ut av veteranerna, uppvärmningen såg bra ut med många riktigt bra hopp och piruetter. Programmet var mycket vackert och piruetterna helt underbara, hoppen började mycket bra men ville sig inte riktigt hela vägen. Men Jennie gjorde ett riktigt toppen åk i övrigt, riktigt fint! Jennie slutade på en härligt andra placering. Bra jobbat! Ida var nästa åkare ut, stadig uppvärmning där hon bjöd på en enastående donut (piruett). Programmet flöt på mycket fint och idas flygskär var som vanligt mycket vackert, även Ida slutade på en andra plats! Härligt! Sista åkaren ut var Emma. Efter en skrämmande start med plattfall laddade hon om och ställde upp för att köra programmet. Åkningen flöt på bra och de första hoppen stod sig. Emma slutade på en delad andraplats.


Ida, Jennie och Emma


Vilken toppen start på helgen, 5 pall placeringar för Södertäljes åkare. Underbart!


Tillbaka till hotellet igen, trötta och hungriga, ikväll stod tacos på menyn. Ida, Jennie och Emma begav sig till mataffären för att inhandla det som krävs för en smarrig taco buffé. Även lite annat smått och gott blev inhandlat så som kladdkakor, kakor, godis med mera. Mumma!!! På hotellet hittade vi ett litet kök móch matrum för alla gäster, där lagade vi maten och åt sedan tillsammans under prat och skratt. Mycket spill och dräll får man räkna med när man äter tacos, så det kan gå! Disk och plock, dusch för en del, sen bjöd Corinna och Anette på en underbar dessert som dom hade inhadlat till alla oss tjejer, riktig lyx!


Kväll igen och samling på Coach och småtjejernas rum, men denna kväll var inte avsedd för supporter fix utan för något helt annat. ring ring.......... Vi hade iallafall galet kul! Skrattet gick över till fniss och fnisset gick över till gäspningar, nu var det dags att göra natt. Vi skildes åt för att krypa till kojs och få våran skönhets sömn (trots att vi redan är mycket vackra allihoppa) Och jag tror alla somna lika bra efter en sådan här toppen dag!


1 kommentar:

  1. Härligt jobbat tjejer!
    Ser att ni verkar ha väldigt roligt tillsammans,kul.Lycka till ni som tävlar idag.
    Kram Anneli

    SvaraRadera