söndag 22 februari 2009

Borlänge 22/2 - 09



Söndags morgonen hade en något seg start, alla var trötta efter den succé fyllda Lördagen, men det var bara att gå upp och förbereda sig för att försvara Södertäljes super åk från gårdagen.

Upp ur sängen, packa och fixa, sen var det frukost! Frukost buffén var precis som Lördagen, något mager. Men lite mackor och te slank det minsann ner och det var gott de och välbehövligt.

Efter att ha packat ur våra grejor gick vi ut till våra insnöade bilar och packade in, skrapade rutor och betalade sedan för våra två nätter på hotellet och rullade iväg mot ishallen. Snön yrde och vägarna var halft igensnöade men vi tog oss fram hela och rena. In i ishallen och inta våran heta supporter hörna som efter gårdagen utökat ytterligare med skyltar och spex!

Mercedes var Söndagens första åkare, hetare än vanligt gjorde hon en suverän uppvärmning både på isen och marken. Programmet skötte hon ypperligt bra och stod en riktigt bra axel, farten var väldigt hög och programmet flöt på starkt och hon hade ett stort leende på läpparna under hela programmet. Mercedes hamnade på en delad åttonde plats, vi tyckte dock att hon var värd en högre placering efter det åket hon utförde idag. Men huvudsaken är att hon är nöjd, och det verkade hon vara.


Mercedes



Då var söndagen inledd, Södertälje inledde precis som Lördagen riktigt starkt och ribban för dagen var nu lagd. Tre åkare återstod nu för Södertälje, Topp eller Flopp? det återstår att se!


Josefine var nästa åkare ut för dagen. Musiken satte igång och Josefine började åka sitt program som hon bara tävlat med en gång tidigare, dräkten hon hade på sig passade ypperligt bra till programmet och Josefine åkte otroligt fint! hoppen satt där dom skulle och piruetterna var jätte bra, det märktes att hon var nöjd när musiken sedan tog slut och hon tackade för sig och åkte av isen och det hade hon helt rätt i att vara. Josefin slutade på en fin och välförtjänt andra plats!


Direkt efter att Josefines klass var klar klev Jessica och Nina ut på isen för 6 minuters uppvärmning. Södertäljes sista åkare. Uppvärmningen såg bra ut och Jessica bjöd på en otroligt bra dubbel axel som hon var väldigt nära att stå. Att det var en dag för piruetter var ingen tvekan om, båda tjejerna genomförde ett par jätte bra piruetter med otrolig spinn!


Jessica var först ut av tjejerna efter uppvärmningen. Hon startade starkt med sitt maffia/bond inspirerade program, det kändes nästan som om man var mitt i en inspelning av nästa bondfilm för jessica va som en glödhet hemlig agent på isen. Piruetterna var jätte bra, likaså flygskäret! Efter Jessica startade Nina. Även hennes piuetter var jätte bra och hon visade upp en underbar himmels piruett, de flesta hoppen satt där dem skulle och Nina la även in en extra axel i slutet efter att ha missat en tidigare, starkt! Jessica hamnade på en fjärdeplats, vi tyckte dock att hon förtjänade att komma bättre, uppe på pallen borde hon ha stått. Men hon fick iallafall ett special pris för bra inlevelse i programmet, bra kämpat! Nina hamnade på en härlig tredje plats och knyckte därmed Södertäljes sista pall plats för helgen.

Nina, Jessica och Josefine


Man kan väll inte vara annat en nöjd efter den här helgen, 7 pall platser utav 11, WOW! Kändes en aning sorgligt att packa ihop våran lilla supporter hörna, utan den, vem vet hur det hade gått för våra åkare då!

Stolta, glada och ganska så lättade att det var över packade vi ihop och gick ut till bilarna för att påbörja hemresan. Vädret var fruktansvärt, snön yrde och vägarna var hala men vi tog oss till Enköping där vi virrade runt ett tag innan vi hittade det våra hjärtan längtat efter hela helgen, Mc Donalds! Mmmm.... Cheeeeez! Och minsann var vi värda en smarrig meny ifrån donken alltid, och smarrigt, det var det!

Resten av hemresan var lika illa den, snö, is och storm, inget roligt väder att köra i men tillslut var vi iallafall tillbaka, tillbaka till Scaniarinken. Vi skildes sedan åt för att återvända till våra hem och helgen var sen över. Jag tror att alla kan hålla med om att det varit en riktigt toppen helg, härligt att få umgås, ha kul och åka konståkning. Kanske återvänder vi någon gång igen till Borlänge, för vem vet vad som blir våran nästa destination? det återstår att se!




Och så la sig lugnet över vinterstaden igen, allt som hördes var nu vinden som tog tag i flingorna som yrde ner ifrån himlen och la sig som ett tjockt täcke över Borlänges marker. I ishallen ekade fortfarande ljudet utav Södertäljes sånger och segerrop, ingen kommer nog att glömma den succén som Södertälje drog in med den där helt vanliga helgen i februari........












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar